Kompani Nordheim med ny låt – om festvoldtekt

KompaniNordheim
Kompani Nordheim

– Ny låt! Gratulerer!

– Tusen takk for det! Dette er vår første ordentlige innspilling av en låt, og vi er kjempestolte over å få vise den frem i Blazer!

– Teksten i «Vranglære» handler om festvoldtekt. Hvorfor det?

– Festvoldtekt er et utrolig stort tema som rommer mange nyanser, usikkerhet, fordommer og sårbarhet. Vi ønsket å lage et ærlig portrett av den usikkerheten, sett fra offerets side. Sangen starter som en mer humoristisk «bakfylla»-låt og blir gradvis mørkere, noe vi tror kan speile hvordan det tar tid å forstå hva som faktisk har hendt i en slik situasjon. Derfor er det også en veldig spennende låt å spille for publikum – den første delen møtes ofte med latter før alvoret gradvis synker inn. Vi tenker at det er en interessant måte å ta opp et så vanskelig tema på, og håper at låta kan bidra med et nytt perspektiv i den evinnelige debatten om hvor grensa går.

– Hvem er Kompani Nordheim?

Kompani Nordheim er Anna Lanto og Maja Sørbø, to jenter i tjueåra fra Oslo. Vi lager låter om alt fra kjærlighet til verpesjuke, fra politikk til framtidsangst. Målet vårt er å fortelle ekte historier som folk kan le av, kjenne seg igjen i eller tenke over. Vi prøver hele tiden å utfordre oss selv, gjennom å spille nye instrumenter, lage uvante melodier og skrive tekster som bryter med forventningene.

– Hvor lenge har dere spilt sammen?

– Vi startet i mai i fjor, og brukte det første halve året kun på å skrive. Nå har vi fått et lite repertoar, som vi har opptrådd med noen ganger og nå prøver å få spilt inn. Følg oss gjerne på facebook om dere vil høre mer!

– Hvordan produserte dere den nye låta deres?

– Kort svar: Flaks. Langt svar: Vi sendte låta rundt til de kuleste folka vi kunne komme på, og på mirakuløst vis sa alle ja. Så vi fikk med oss saksofonist Kristoffer Lippestad og trommis Magnus Finnanger, øvde inn låta i en fei og lånte studio på Westerdals. Der hjalp produsent Haldor Sørmoen oss med innspilling og miksing. Helt fra starten har denne låta blitt til gjennom frasene «Hadde det ikke vært sykt kult om…» og «Shit, vi prøver det da!» Vi kan bare konkludere med at det er en metode som kan anbefales.

KompaniNordheim tekst

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s