Om oss

Mer enn noensinne ser vi behov for et nytt rebelsk feministisk organ som kan være med på å sette dagsorden. Blazer dannes i glede over mangfoldet av feministiske stemmer, i opposisjon mot ensrettingen av mediene, i kamp mot kommersialisering og for å knuse de patriarkalske maktstrukturene i samfunnet. Med en kombinasjon av journalistisk teft og bred kulturfaglig kompetanse, vil Blazer vekke debatt og ettertanke.

Blazer støttes av Fritt ord og Norsk kulturråd.

Hva er Blazer?
En blazer var opprinnelig navn på en signalrød jakke som ble brukt av Lady Margarets Boat Club (1825), roklubben til St. Johns College, Cambridge. Plagget har senere blitt forbundet med såkalt powerdressing, (tenk Melanie Griffith i filmen Working Girl, 1988). For kvinner har powerdressing vært en måte å få innpass i arbeidslivet og bli tatt seriøst på det som tradisjonelt har vært mannens domene. Fortsatt er blazeren et plagg som inngir selvtillit og utstråler profesjonalitet, men en blazer symboliserer ikke lenger bare business og spisse albuer. Blazeren har blitt vrengt, skitna til og brukt som kontrastplagg av pønkere, kunstnere og opposisjonelle. Vi har valgt BLAZER som navn på magasinet vårt fordi vi, som roerne ved St. Johns College, vil bli lagt merke til i landskapet av publikasjoner – og fordi vi liker tanken på å highjacke et tradisjonelt machosymbol, og fylle det med nytt innhold.

Redaksjonen

d4c002ce34c5a960169d707b04e679f1
Marie Laland Ekeli

Marie Laland Ekeli (f.1978) er utdannet journalist fra høyskolen i Oslo, og har arbeidet som frilansjournalist i 13 år. Hun har skrevet bøkene Demonologi, Kate Pendrys liv og kunst (2017) og Bra damer (2010).

 

 

linnsolheim
Linn Solheim

Linn Solheim (f.1983) er malerikonservator ved Munch-museet. Hun er utdannet kunsthistoriker og konservator fra Universitetet i Oslo hvor hun også tok fordypningsfag i kunst og foto. Hun har oversikt over hva som rører seg i norsk og internasjonal samtidskunst, og har skrevet flere artikler for Norsk Konserves. Solheim blir, ved siden av å skrive reportasjer om politikk og samfunnsaktuelle temaer, ansvarlig for mote og billedkunst.

 

34596880_10156138296745901_8056939166430134272_nElin Grinaker (f.1976), jobber som frilans dramaturg for blant annet Lisa Lie, Erlend Samnøen og Lene Therese Teigen. Tidligere har hun vært produsent og daglig leder for teaterduoen Goksøyr&Martens, og har også erfaring som script fra bl.a. den danske tv-serien Klovn. Hun har laget utstillinger og holdt foredrag om kjønnsrepresentasjon i danske og svenske aviser. I 2002 til 2005 var Elin stifter og redaktør for den feministiske fanzinen MISSS, som ble utgitt i København. Grinaker blir ansvarlig for stoff som omhandler feministisk ideologi, kjønn- og seksualitet.