Oslo i blått, blått og blått

heleoslo120dpi

Det begynte som et tankeeksperiment. Skal vi nå se, hvordan ville Oslo sett ut om vi fargela gatene etter navn? Blått for gater som har navn etter menn, og så bruker vi rosa på alt som er oppkalt etter kvinner. (For en gangs skyld har ”gutte- og jentefarger” faktisk noe for seg.) Som sagt så gjort. Det ble en kveld med tusjing og googling, og vi lærte om slaktermestre, professorer, statsråder, eiendomsmagnater og utenlandske forretningsmenn – menn som i sin tid ble ansett som så viktige at de fortjente å sette merket sitt på bykartet.

Nå stemmer ikke kartet lenger med terrenget. Norge er langt ifra ”a man’s world”, og det er ingen grunn til at vi skal gå rundt på blått land. De siste par hundreåra har nasjonen fostret nok verdige kvinnelige kandidater til å male både tre og fire bydeler rosa.

Derfor vil vi fremme et krav til bystyret eller ordføreren eller Storting eller Regjering eller hvem det nå enn er som sitter med makta til å skifte ut gatenavn: GJØR DET!

Ja visst blir det smertefullt. Forandring gjør vondt. Og det blir sikkert kaotisk en periode, for Postvesen og taxisjåfører og folk med endringsvegring. Kostbart også. Men gjør det likevel. In the name of likestilling. For det her går bare ikke an.

Marie Laland Ekeli, for REDAKSJONEN

BLÅKART1_200dpiBLÅKART2_200dpiBLÅKART3_200dpiBLÅKART4_200dpiBLÅKART5_200dpiBLÅKART6_200dpi

Én kommentar

  1. Har aldri helt forstått hva bydelsvalgene og deres resulterende posisjoner helt innebærer, bortsett fra akkurat dette! Dog, jeg føler at et samtidig bytte av navnene på over 45% av gatene ville lede til fryktelig mye surr, altså stiller jeg meg svært støttende.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s