Sarah Smith: Retorisk Selvforsvarskurs

Hei Nina

Jeg så du hadde bestilt blå dekkservietter til serveringsbrettene igjen — vanligvis bestiller jeg blå og hvite annenhver gang. Jeg blir lei av å se på den samme fargen hele tiden, jeg er veldig sensitiv. Fint om du kan sende dem tilbake, og bestille hvite neste gang du bestiller noe til kjøkkenet.

Stempelet til frankeringsmaskinen vises nesten ikke. Jeg vet ikke helt hvem vi ringer for å ny blekkpatron, men jeg har jobbet her såpass lenge at jeg synes det blir for dumt å spørre Janita. Kanskje du kan gjøre det?

Carl blir forresten i Brussel frem til fredag, og ba meg forlenge hotellreservasjonen hans. Jeg sendte hotellet en mail, men har ikke fått svar. Jeg flagget mailen, fint om du kan følge opp i morgen.

Det tror jeg var alt, bare ring meg om det er noe du lurer på!

S

Hei Nina!

Beklager at jeg ikke tok telefonen i går, jeg hadde migrene. Du kan egentlig heller sende meg meldinger om det er noe du lurer på.

De skal skifte takplatene i resepsjonen neste uke, så vi må flytte datamaskinen, telefonen, alt vi bruker daglig egentlig, inn på et møterom, jeg har booket Soria Moria. Jeg ryddet bort kaffemaskinen, og dekket møblene med plast i dag, du kan flytte alle plantene. Sett en postit-lapp med nummer på hver plante og ta bilde av dem, så du ikke glemmer hvor de sto når du flytter dem tilbake igjen.

Ha en fin dag!

S

Hei Nina!

Jeg har snakket med Roar fra Leap angående opplegget vi skal ha på seminaret før julebordet. Vanligvis tilbyr de et todagers opplegg med én teoridel og én praksisdel. Teorien er en forelesning om konflikthåndtering, kommunikasjon og adferdsvitenskap fremført som en slags stand up(?). Praksisen består av bli-kjent-leker og rollespill. I tillegg har de nettopp utviklet noe han kalte et «retorisk selvforsvarskurs» for damene. I og med at seminaret holdes i forbindelse med julebordet tenkte jeg kanskje det var en god idé? Han nevnte et eget opplegg for mennene og, men han skrøt ikke like mye av det, så jeg mistenker at det bare er flere rollespill. Utfordringen blir å presse alt sammen på én dag. Du kan se på hjemmesidene til Leap, komme med et forslag, få et prisoverslag fra Roar og presentere det for Janita? Husk å ha det klart i god tid, for hun må få det godkjent av Carl før vi booker Leap.

Da jeg bestilte påskeegg tidligere i år kom de altfor sent, og jeg får fortsatt høre det. Det er veldig ubehagelig, så sørg for at INGENTING skjærer seg med seminaret.

Har du forresten bestilt nye dekkservietter?

Ha en fin uke, takk for at du jobber disse ekstra dagene for meg<3

S

Hei Nina!

Jeg har sluttet å levere besøkslisten til resepsjonen nede. Det kommer aldri noen på besøk. Den er ikke viktig, den er bare et ark. Øverst på arket står det «forhåndsgodkjent besøksliste». Det står aldri noen navn på den. Det føltes som sløsing av ark.

Apropos miljøet: Magne i resepsjonen nede ba oss minne han på å bestille rørepinner til å ha ved siden av kaffemaskinen neste gang han bestiller kaffe. Han synes det blir så mye oppvask av at folk bruker skjeer. Jeg har bevisst latt være å minne han på det, jeg må innrømme at jeg er i mot bruk-og-kast-mentaliteten til dette firmaet. Fint om du kan la være å minne han på det også.

Det er mange ting vi trenger Kim (vaktmesteren) til å fikse: Døra inn til åpent kontorlandskap smeller så høyt når man lukker den at folk på kontoret har begynt å klage. Såpedispenseren på herretoalettet har falt ned. Brannsluktningsapparatet må henges opp. Lysrørene må skiftes (det er det kanskje en elektriker som gjør?). Skriv en liste over ting du kommer på som må ordnes, men IKKE kontakt Kim, jeg gjør det når jeg kommer på jobb. Vi har så god tone.

Ha en fin dag, og god helg når den tid kommer

S

Hei Nina,

Carl var litt irritert da han kom på jobb i dag, han klagde på du hadde satt over en telefonselger til han i går. Fint om du ikke gjør det igjen. Husk at folk ofte klager til meg på ting, selv om det er du som har gjort feil, fordi de ikke kjenner deg så godt ennå.

Beklager at jeg ikke svarte på meldingene dine, men jeg sover så dårlig om natten på grunn av søvnparalyser. Det er kritisk at jeg får sovet ut på dagen. Med mindre det er noe som haster veldig kan du egentlig bare skrive ned spørsmål i loggen, for jeg vil helst ikke forstyrres. Jeg vet det ikke høres så alvorlig ut, men jeg blir trakassert av demoner hver natt, og det er ikke tid til å bearbeide åndelige traumer i den virkelige verden, i hvert fall ikke nå før jul, du kommer til å merke at det blir mer og mer hektisk.

Fint om du kan dele ut konfektesker til vaskedama, Magne i resepsjonen nede og kantinesjefen. IKKE gi konfekteske til Kim, du kan legge den i min hylle, jeg gir den til han på tirsdag. Tror han blir glad om den kommer fra meg.

Forresten synes jeg det er dumt å kutte ut det retoriske selvforsvarskurset fra seminaret. I går bar jeg et fruktfat forbi Carl, han sa det så fristende ut, og da jeg svarte at han bare kunne forsyne seg, sa han AV KAKENE ELLER NOE ANNET! Så tror det er viktig å finne en måte å snakke om seksuell trakassering på. Prøv å finn plass til det på agendaen.

PS — Ikke fortell den historien om Carl til noen, han liker meg nemlig veldig godt, og Janita skal forhandle om lønnen min snart, så vil ikke lage noe styr.

S

Hei Nina!

Hadde ikke fått med meg at Berit var blitt sagt opp, visste du det?! Stillingen hennes blir visst outsourcet til Polen eller noe sånt. Hun har siste dag i morgen. Jeg bestilt blomster fra Blomsterpikene rett over gata, Janita sa det var greit å bruke 500 kr på buketten hennes i og med at hun har jobbet her i 18 år. Jeg bestilte kake fra Cardinal Catering, den kommer klokken 13. Det blir en liten samling halv fire. Jeg kjøpte et universalgavekort for pengene vi samlet inn fra alle på kontoret. Det ble ikke mer enn 300 kroner, så Janita tenkte kanskje vi kunne gi henne noe ekstra! Jeg ryddet lageret i går, og der lå det masse kopipapir. Hun kommer sikkert til å printe ut jobbsøknader og CVer fremover, så du kan ta det papiret som er minst støvete, legge det i en pose og gi det til henne. Resten kan vi bare kaste. Husk at hun må levere fra seg adgangskort og datamaskin før hun går. Hun kommer seg ikke inn i parkeringshuset uten adgangskortet forresten, så følg henne ned.

Hils Berit fra meg og si lykke til videre!

S

Hei Nina

De brevene det står konfidensielt på får vi ikke lov til å åpne. Jeg pleier bare å holde dem opp mot lyset for å se hvem de er til og hva det gjelder. Det blir så mye jobb for HR om de må gå igjennom alt først, så fant ut at det var greit å gjøre det sånn!

Håkon har fått barn, så jeg bestilte en bukett til han. De hadde bare blå og rosa nyfødtbuketter i nettbutikken, så jeg bestilte en kondolansebukett med hvite liljer. Jeg synes det er helt idiotisk å kjønne en nyfødt baby, så hvis Janita reagerer på at det står kondolansebukett på fakturaen er det fint om du kan forklare, og backe meg på, at jeg valgte en kjønnsnøytral bukett.

Jeg skulle forresten hilse fra Carl og si at du ser veldig profesjonell ut med sminke, og at du gjerne kan bruke det oftere. Jeg vet det er ekstremt sexistisk, og du gjør selvfølgelig som du vil, men jeg sminker meg alltid, for jeg vet at han foretrekker det. Jeg trenger virkelig å gå opp i lønn neste år, så vær så snill — ikke involver meg hvis du lager en sak ut av det!

Ha en fin dag på jobb, god jul og godt nyttår!

S

sarah-chakra2
Sarah Smith (f. 1989) er en ridelærer/ flyvertinne/resepsjonist/meme-kunstner fra Oslo. Hun gikk på forfatterstudiet i Bø 15/16, og på Hekseskolen på       Akademin Valand høsten 2016.