Please Please Me!

57_please-please-me03”Please please me!” er laget av billedkunstner og scenograf Signe Becker, og var Norges bidrag til Praha Kvadriennalen I 2015. Kunstverket består av et enormt norsk flagg, og 25 skjelettlignenede skulpturer som sklir nedover en barokk trappegang i Clam Gallace Palace. Installasjonen er en videreføring av to tidligere verker av Signe Becker. Flagget var originalt laget til forestillingen «Lindås», – en forestilling om Norges oljeindustri. Da var flagget et element som var for stort til noen sinne å kunne foldes ut i teaterrommet, skuespillerne nærmest druknet i det. Skjelettkroppene stammer fra «Broene» ved Brageteateret, – en hyllest til kvinners stemmerett i Norge. Den gang dannet skulpturene en stjernehimmel av kjønnsløse skikkelser.

I ”Please please me!” har skjelettene blitt utstyrt med splitter nye Nike-sko, de holder i-Phoner og er tydelige konsumenter som vil «meg først!». Skjelettflokken er inspirert av den norrønske folkemyten om Åsgardsreia, som omhandler en horde hvileløse døde som rider gjennom natten og plyndrer de ennå levende dødelige. Kroppene er uferdige og overmodne på samme tid, halvt skjelett halvt ferdig menneske, overvektige og anorektiske, unge og gamle. Silikonimplantatene har ennå ikke blitt til jord, smilene er ennå bleke, nasjonens bakside er vrengt ut og utstilt som fremsiden.

57_img7214x57_please-please-me0557_img7375x

Please please me10
(foto: Alette Schei Rørvik)
Signe Becker_portrett02blacknwhiteSigne Becker (f.1981) er billedkunstner og scenograf. Hun arbeider både med fotografi, maleri og video. Som scenograf har Becker jobbet med blant annet Verk Produksjoner og Ingrid Fiksdal. Hennes video "Paradis" ble første gang vist på Høstutstillingen 2014. (Foto: Espen Klouman Høiner)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

  Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

  Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

  Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s